Wanneer je los laat kan opeens alles  - 

De yogadocente zelf aan het woord 

'Lesgeven is mijn passie', zegt yogadocente Ceres van Sutphen. Diversiteit, creativiteit en verscheidenheid, maar ook veiligheid staan hoog in het vaandel. 'Ik geef mijn hele leven al les', vertelt Ceres. Het begon met actieve lessen als aerobics, BBB-lessen, kinderdansles(sen) en diverse Les Mills programma's. Daarmee heb ik mij zelf steeds meer bekwaamd in het lesgeven die past bij verschillende leerstijlen en diverse lesvormen, en daarnaast heb ik veel technische kennis opgedaan.

Om uiteindelijk vol overgave 'het yogapad' te bewandelen'. 

'Er werd in het verleden  heel vaak gezegd: 'ik zie jou wel yoga geven'. Zelf was ik daar in het begin nog niet van overtuigd, ik gaf al wel Body Balance en zag dat ook als de start van mijn 'yogapad', maar ik had er toen nog geen idee van hoe dat 'pad' er verder uit zou komen te zien. Wegens een ontslagronde in de crisis medio 2012/2013 kwam ik thuis te zitten. Dat gaf de rust en het inzicht waardoor ik op een bepaald moment wist wat ik wilde gaan doen. Dat was het moment dat ik startte met Power Yoga. Na de Power Yoga kwam Aerial / Swing Yoga maar ook Yin Yoga, en alles kwam samen'.

Deelnemers ervaren vaak dat er meer uit hen gehaald wordt dan zij van te voren hadden vermoed dat er in hen zat. Ik citeer: 'jij laat mij mijn grenzen opzoeken, zonder dat ik er over heen moet gaan', maar ook 'enthousiasme en liefde voor het vak' is een vaak gehoorde opmerking. 

Lachen tijdens de les is toegestaan. Het creëert een mooie balans tussen (serieus) bezig zijn met je innerlijk, je lijf, je ademhaling en het (harde) werken tijdens de oefeningen/asana's. Lachen past bij mijn persoonlijkheid. 
'Wat ik belangrijk vind is dat mensen doen waar ze plezier in hebben. Dat is de enige manier om iets vol te houden en je leven lang aan je gezondheid te werken. 
Hoe mooi is het wanneer iemand je vertelt hoeveel fysieke baat ze hebben, (al) na een paar (yoga)lessen. 
Iedereen doet het zelf, en ik mag deel uitmaken van hun proces, de tools aanreiken: dat maakt mij trots'. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn